فواید آموزش برنامهنویسی برای کودکان

یادگیری برنامهنویسی برای کودکان مانند آموختن یک زبان جدید است، شاید گمان کنید که غیر ممکن است یک کودک بتواند برنامهنویسی بیاموزد، ولی به شما اطمینان میدهیم با کمک گرفتن از آموزشگاه های معتبر و با استفاده از بهترین متد آموزشی نه تنها غیر ممکن یا سخت نیست بلکه بسیار سرگرم کننده و جالب نیز هست.
اگر از کودکان بخواهیم خودشان را در حال برنامهنویسی تصور کنند ممکن است با خود بگویند آیا من موفق میشوم؟ آیا میتوانم چیزی بسازم یا طراحی کنم؟ آیا هرگز میتوانم یک پروژه را کامل کنم؟ حتی ممکن است باعث ترسشان شود. همه ما این حس را تجربه کردهایم.
تمام این افکار قبل از آن که ذهن کودک را پر کنند از بین میروند و جای خود را به اشتیاق و انگیزه میدهند. تصور کنید در ابتدا برنامهریزی میکنید، سپس به سراغ یادگیری میروید و بعد باید آنقدری در کارتان پیشرفت کنید تا قادر به ساخت چیز های مختلف باشید. ولی قبل از شروع آموزش باید بدانید چه چیزی را میخواهید یاد بگیرید و دانش کافی از چیستی آن داشته باشید و بدانید که چیزی که قرار است بیاموزید فایده یا کاربردی برایتان دارد یا نه.
تمامی پروژه ها در ابتدا غیرممکن بنظر میرسند ولی تنها زمانی غیرممکن هستند که شما نحوه و ترتیب دستورالعمل ها را رعایت نکنید. نباید سعی کنید پله ها را چندتا چندتا طی کنید چون با خراب شدن کار تنها زحمتتان را زیاد میکند، روند انجام پروژه ها باید قدم به قدم و پله به پله طی شوند تا در کارتان اختلالی ایجاد نکند.
شما میتوانید برای شرکت در کلاس های برنامه نویسی، به بخش آموزش های برنامه نویسی کودکان آکادمی روبویونیک هم سر بزنید!
برنامهنویسی برای کودکان
منظور ما از برنامهنویسی برای کودکان، موقعیت ها و فرصت هایی است که کودک میتواند در مسیر یادگیری برنامهنویسی قرار بگیرد و البته به لطف آکادمی ها، دوره های آموزشی، مدرسان ماهر و اسباب بازی ها برنامهنویسی به نوعی سرگرمی مفرح و جذاب تبدیل شده است.
در مراحل ابتدایی برنامهنویسی همان چیزی است که در ساخت بازی های ویدئویی، وبسایت ها و برنامه ها و برقراری ارتباط با رایانه ها مورد استفاده قرار میگیرد. یادگیری برنامهنویسی مانند آموختن نحوه صحبت کردن و نوشتن به یک زبان جدید است.
چطور کودکان را به برنامهنویسی علاقهمند کنیم؟
مهم ترین مسئله این است که کودک با هر قدم پیشرفت را احساس کند. برای اینکه به پیشرفت برسیم و از سردرگم شدن جلوگیری کنیم لازم است تعاریف زیر را به خوبی بدانیم:
- چرا کودکان باید برنامهنویسی بیاموزند
- تعاریف تخصصی برنامهنویسی
- بهترین زبانهای برنامهنویسی
- بررسی داستان موفقیت کودکانی که پیشرفت چشمگیری در زمینه برنامهنویسی داشتهاند
- بهترین روش شروع یادگیری
- منابع برنامهنویسی
چرا لازم است همه کودکان برنامهنویسی بیاموزند؟
سال ها پیش، زمانی که آموزش برنامهنویسی به کودکان، نوپا بود به دلیل تازه بودن ایده توجهات بسیاری به ویژه سیستم آموزشی را به خود جلب کرده بود و در حالی که محبوبیت ایده آموزش برنامهنویسی به کودکان هنوز دچار خدشه یا آسیب نشده بود، زمان تنها چیزی بود که میتوانست به ما بگوید این ایده چقدر قرار است پیشرفت کند.
از آن روزها زمان زیادی میگذرد و ما هنوز شاهد آموزش STEM و موقعیت های شغلی بسیار آن هستیم. 71 درصد از تمام مشاغل STEM مربوط به رایانه است، و تنها 8 درصد از افرادی که STEM آموختهاند رشته دانشگاهیشان علوم رایانه بوده است.
هدف ما این نیست که بگوییم : برنامهنویسی خیلی جالبه پس انجامش بده، بلکه ما برآنیم که شما برنامهنویسی کنید به این دلیل که علاوه بر جالب و سرگرم کننده بودن، مفید و کاربردی نیز هست، برای مثال موقعیت های شغلی بسیار با درآمد بالا. البته شغل تنها مزیت برنامهنویسی نیست بلکه کسب مهارت حل مسئله، نبوغ و خلاقیت، قابلیت کار تیمی، مهارت برقراری ارتباط در اجتماع و بسیاری از مهارت ها و قابلیت های دیگر هم از فواید آموختن برنامهنویسی برای کودکان است.
پس کودکان باید برنامهنویسی بیاموزند، زیرا:
- تقاضا برای مهارت برنامهنویسان زیاد است
- برنامهنویسی در رقابت با مشاغل و مهارت های دیگر از مزایا بیشتری برخوردار است
- دانش برنامهنویسی به کودکان کمک میکند تا جهان پیرامون خود را بهتر درک کنند
- برنامهنویسی جذاب و سرگرم کننده است
- برنامهنویسی باعث افزایش خلاقیت میشود
- برنامهنویسی مهارت حل مسئله را در کودکان ایجاد میکند
- برنامهنویسی به کودکان میآموزد در رسیدن به هدفشان ثابت قدم باشند
- برنامهنویسی قابلیت کار گروهی را در کودکان پرورش میدهد
- برنامهنویسی مهارت برقراری ارتباط را بهبود میبخشد
- مزیت برنامهنویسی
- تقاضا برای مهارت برنامهنویسان زیاد است
بر طبق Coding.org 71 درصد از مشاغل STEM با رایانه سر و کار دارند اما فقط 8 درصد از فارغالتحصیلان STEM به علوم رایانه مشغولند. یکی از مهم ترین فواید آموختن برنامهنویسی برای کودکان، مشاغل STEM است، به خصوص در دنیای امروز ما که مشاغل رایانه ای با رشدی چندین برابر نسبت به آمار سابق جهانی رو به رو است.
برنامهنویسی خیلی زود به مهارتی ضروری تبدیل شد و همانطور که Code.org اشاره نموده است، درآمد متخصصین علوم رایانه 40 درصد بیشتر از میانگین درآمد افرادی است که به کالج میروند (تحصیلات دانشگاهی دارند).
- برنامهنویسی در رقابت با مشاغل و مهارت های دیگر از مزایا بیشتری برخوردار است
البته ناگفته نماند، یادگیری برنامهنویسی برای افرادی که مایلند در دانشگاه های برجسته به تحصیل بپردازند، امتیازی مهم تلقی میشود زیرا با بالا بردن رتبه دانش و مهارتشان سبب میشود تا به نظر پذیرندگان دانشگاه ها و بعد تر به چشم مسئولان استخدام شرکت های مهم (منابع انسانی) جز دانشجوها و نیروی کار ماهر و با ارزش محسوب شوند.
- دانش برنامهنویسی به کودکان کمک میکند تا جهان پیرامون خود را بهتر درک کنند
اکثر ما اصلا نمیدانیم تلفن همراه هوشمند، لپتاپ، شبکه های اجتماعی و بازی های ویدئویی چطور کار میکنند. دانش پایه برنامهنویسی میتواند در چگونگی استفاده روزمره ما از تکنولوژی تاثیر مثبت گذاشته و دید تازه ای از امکانات بی انتهای برنامهنویسی به ما بدهد.
- برنامهنویسی جذاب و سرگرم کننده است
برنامهنویسی فعالیتی منطقی و خلاقانه است. اگر برنامهنویسی بدانید، میتواند برنامه ها، بازی های ویدئویی، وبسایت ها و بسیاری از امکانات دیگر تکنولوژی را بسازید. برای اکثر برنامهنویسان جذاب ترین بخش برنامهنویسی ، پس از کلی تلاش و رفع اشکال، این است که ببینند برنامهای که نوشتهاند به خوبی عمل میکند. با رعایت دستورالعمل ها، برنامهنویسی بسیار آسان و جالب است.
- برنامهنویسی باعث افزایش خلاقیت میشود
زمانی که یک زبان جدید میآموزید میتوانید جملات و عبارات جدید تولید کنید، برنامهنویسی نیز دقیقا به همین شکل است. برنامهنویسی رایانه نه تنها کودکان را قادر میسازد که از رسانه دیجیتالی و تکنولوژی استفاده کنند بلکه بتوانند خود آن ها را بسازند. به جای این که تنها با بازی های ویدئویی بازی کنند یا از نرمافزار های موبایل استفاده کنند، قادر باشند بازی ها، وبسایت ها و نرمافزار ها را به همان شکلی که میپسندند طراحی کرده و بسازند.
- برنامهنویسی مهارت حل مسئله را در کودکان ایجاد میکند
در طی برنامهنویسی، کودکان با مسائل پیچیده ای مواجه هستند که آن ها را به مسائل کوچک تر بخش بندی میکنند. کودکان میآموزند چطور مانند یک مهندس با تفکر منطقی و محاسباتی به حل مسائل بپردازند.
دن کرو، مدیر ارشد فنی SongKick گفته است: ” تفکر محاسباتی به شما میآموزد چطور با تقسیم مسائل بزرگ به بخش های کوچک تر و منظم تر آنها را حل کنید. ”
این تفکر منطقی ابزاری قدرتمند برای مدرسه، محیط کار و زندگی است.
- برنامهنویسی به کودکان میآموزد در رسیدن به هدفشان ثابت قدم باشند
فراگیری برنامهنویسی مانند هر مهارت دیگری چالش ها و سختی های خاص خود را دارد، با این وجود حل مسائل پیچیده و رو به رو شدن با اشتباهات در طول انجام پروژه میتواند خسته کننده باشد.
برنامهنویسی، مهارت با ارزش ثابت قدم بودن و ایستادگی برای رسیدن به هدف را به کودکان میآموزد. کودکان یاد میگیرند چطور با همکاری یکدیگر و با تحقیق، حل مسئله کرده و راه حل های منطقی و خلاقانه بیابند.
- برنامهنویسی قابلیت کار گروهی را در کودکان پرورش میدهد
هر دانشآموزی فارغ از جنسیت، ملیت، نژاد، و محیط رشد میتواند برنامهنویسی بیاموزد. در کلاس های برنامهنویسی دانشآموزان میآموزند چطور در هر گروهی با هدف مشترک به بهترین نحو عمل کنند.
کلاس های حضوری مانند iD Tech کودکان را به کار گروهی مشغول میکند تا دانشآموزان با یکدیگر به انجام پروژه ها پرداخته و از سنین پایین کار کردن در گروه را تمرین کنند. البته در کلاس های آنلاین نیز کودکان فعالیت اشتراکی را میآموزند، به این شکل که کودکان با یکدیگر پرسش و پاسخ خواهند داشت و با یکدیگر روی پروژه های مشترک کار میکنند و با تبادل نظر به حل مسائل و ساخت چیز های جدید میپردازند.
بسیاری از بازی های ویدئویی مانند Mindcraft فواید آموزشی نیز دارند، زیرا با برنامهنویسی، کار گروهی و مشارکتی در سراسر جهان در تعامل هستند.
- برنامهنویسی مهارت برقراری ارتباط را بهبود میبخشد
مهارت برقراری ارتباط بی شک از مهم ترین و ضروری ترین نیاز ها در محیط مدرسه، کار و زندگی است. افرادی که میتوانند با همفکری دیگران ایده های پیچیده را با ایده هایی ساده و قابل اجرا تبدیل کنند در صنعت و تمام جنبه های زندگی موفق خواهند بود.
زمانی که کودکان برنامهنویسی میآموزند، میتوانند با رایانه ها ارتباط برقرار کنند. همانطور که پیش تر گفتیم، برنامهنویسی رایانه به کودکان میآموزد چطور ایده های پیچیده را به گونه ای بنویسند تا رایانه به راحتی آن را اجرا کند.
چرا فقط برنامهنویسی؟
طبیعی است که این سوال در ذهنتان شکل بگیرد. در ادامه با بررسی چند سوال به راحتی متوجه میشوید که آیا برنامهنویسی برای فرزندتان مناسب است یا خیر.
- آیا اگر فرزندم نخواهد برنامهنویسی انجام دهد یک شکست خورده محسوب میشود؟
- آیا دیگر نمیتواند به یک دانشگاه خوب برود یا در آینده شغل خوبی داشته باشد؟
- اگر فقط بخواهد فناوری بیاموزد چه؟ آیا این انتخاب برایش وجود دارد؟
- اگر بخواهد تنها بخش هایی از فناوری را بیاموزد چه؟
- اگر فقط برنامهنویسی بیاموزد و به دنبال آموختن چیز های دیگر نرود چه؟ آیا تنها آموختن برنامهنویسی برای در مراتب بالا بودن کافی است؟
بگذارید اینگونه بگویم که هیچوقت کسی نمیتواند خواندن بیاموزد بدون آنکه نوشتن بیاموزد، یا نمیتوانید جدول ضرب بیاموزید اگر تقسیم را نادیده بگیرید. Facebook را یک برنامهنویس ساخته بود ولی اگر یک طراح روی آن کار نمیکرد به یک برنامه قابل اجرا و محبوب تبدیل نمیشد.
بنابراین اگر فرزندتان به برنامهنویسی علاقه دارد جواب شما بله است، پس به فرزندتان کمک کنید برنامهنویسی بیاموزد. اگر به برنامهنویسی علاقمند نیست و به چیز های دیگری علاقه نشان میدهد، اجازه دهید در کنار علایق خودش برنامهنویسی را نیز دنبال کند. فرصت دهید تا امتحانش کند شاید علاقه ایجاد شد و در زمینه های دیگر مخصوصا زمینه ای که فرزندتان به آن علاقه دارد مورد استفاده قرار گرفت، هر چه باشد برنامهنویسی مهارتی مهم و ضروری است و میتواند برای آینده شغلی و اجتماعی او مفید باشد.
ولی مهارت های دیگر را فراموش نکنید. به فرزندتان کمک کنید تا در زمینه فناوری به آموختن نحوه توسعه بازی های ویدئویی، چاپ سه بعدی یا تولید ویدئو مشغول شوند ولی همیشه به یاد داشته باشید که علاقه کودک را در اولویت قرار دهید. حتی عکاسی، اگر این چیزی است که کودکتان به آن علاقه دارد و فکر میکند در آن موفق میشود.
فرزندتان را به فراگیری مهارت های بازاریابی، مذاکره، ترفیع، مدیریت و … تشویق کنید. بی نهایت مهارت وجود دارد که میتوانید برای آینده کودکتان در نظر بگیرید ولی باید آگاهانه انتخاب کنید و پیشنهاد ما به شما این است که مهارتی که در آن خلاقیت باشد را در اولویت قرار دهید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید استیو جابز کسی نبود که اپل را برنامهنویسی کرد، هیچوقت. باورتان میشود؟ اگر از شما بپرسم که آیا استیو جابز موفق است؛ باید اینگونه پاسخ دهید که آیا آسمان آبی است؟ یا آیا چمن سبز است؟
آقای جابز یکی از موفق ترین افراد روی زمین است، نه به این دلیل که یک برنامهنویس بسیار ماهر است، بلکه آنقدری دانش داشت تا یک ایده را با چندین نیرو ماهر دیگر به اشتراک بگذارد تا با همکاری یکدیگر یک محصول خیلی قدرتمند و موفق را به دنیای تکنولوژی عرضه کند.
در آخر، کودکانی که میخواهند در آینده شغلی شان به حرفه ای پر درآمد با جایگاه اجتماعی بالا مشغول شوند، باید امروز به یادگیری برنامهنویسی مشغول شوند.
قبل از وارد شدن به بخش های دیگر مروری داشته باشیم بر تعاریف برنامهنویسی.
تعاریف برنامهنویسی
آموختن یک زبان جدید به این دلیل دشوار است که بدون دانستن معانی، کلمات تنها چینش تصادفی حروف کنار هم هستند. تنها تلفظ کردن کلمات و عبارات کافی نیست، باید معنا هر کلمه را بدانید و بفهمید تا بتوانید جملات معنا دار بسازید.
در ادامه به بررسی مهم ترین و پرکاربرد ترین تعاریف برنامهنویسی میپردازیم که به فرزندانتان کمک میکند تا مسیر یادگیری برنامهنویسی برایشان هموارتر شود.
برنامهنویسی
آیا دختر یا پسرتان یک سگ دارد؟ آیا اعضا خانواده تان سگشان را تربیت میکنند؟
هدف این است که شما دستور دهید و سگ اجرا کند. مثلا شما میگویید : بشین، قل بخور.
کودکان هنگام برنامهنویسی نیز همین کار را میکنند. دستوراتی را به رایانه میدهند تا رایانه آن ها را اجرا کند.
تفاوتشان در این است که در آموزش به سگ، دستورات با دادن تشویقی به سگ انجام میشود و در برنامهنویسی رایانه، دستورات به زبان انگلیسی با قوانینی مشخص نوشته میشوند.
بله تربیت سگ کار سختی است، ولی اگر قوانین آن به درستی رعایت شود نتیجه کار خوب خواهد بود. در برنامهنویسی نیز اگر کودکان دستورالعمل ها را با دقت دنبال کنند، رایانه نیز به درستی دستورات را اجرا میکند. اساس و پایه رباتیک، بازی های ویدئویی، نرمافزارها، گرافیک رایانهای و …. برنامهنویسی است، و هر یک از این برنامه ها مجموعه ای از دستورالعمل ها و توالی دستورات کوتاه است. برنامهنویس با نوشتن این دستورات در رایانه، برنامه ها را میسازد.
زبان برنامهنویسی
بخش سخت برنامهنویسی، زبان آن است. برای برقراری ارتباط با رایانه باید از زبانی استفاده شود که برای رایانه قابل فهم و درک باشد.
ابتدا زبان انگلیسی را در نظر بگیرید، در زبان انگلیسی واژه وجود دارد ولی نقطه گذاری هم وجود دارد. برای استفاده از کلمات و عبارات نیاز است از قواعد خاصی پیروی کنیم.
یک زبان برنامهنویسی واژگان و قواعد دستوری خاص خود را دارد، در حقیقت هر زبانی قواعد دستوری و معنایی متفاوت از دیگر زبان ها دارد.
برنامهنویسی اسکرچ Scratch
ما با توضیح چیستی برنامهنویسی شروع کردیم و در ادامه به شرح زبان برنامهنویسی پرداختیم.
از میان تعداد بیشمار تعاریف برنامهنویسی بسیار مهم است که بدانیم برنامهنویسی اسکرچ چیست، زیرا در برنامهنویسی برای کودکان کاربرد بسیاری دارد.
اسکرچ، یک زبان برنامهنویسی گرافیکی دانشگاه MIT است، که بر اساس قابلیت کشیدن و رها کردن، کودکان میتوانند داستان ها، کامیک ها و …. فعال بسازند.
برنامهنویسی اسکرچ در میان تعالیم برنامهنویسی برای کودکان به این دلیل محبوب است که به جای استفاده از خطوط کد، برنامهنویسان جوان میآموزند از بلوک های دستوری برنامهنویسی رنگی و کارتونی استفاده کنند؛ به این معنی است که بدون نیاز به تایپ حتی یک خط کد، کودکان میتوانند ایده هایشان را اجرا کرده و با کمک تفکر خلاقانه، مهارت حل مسئله را در خود محک بزنند.
بهترین زبان برنامهنویسی برای کودکان کدام است؟
در ادامه به بررسی بهترین زبانهای برنامهنویسی برای کودکان میپردازیم تا به شما بگوییم چطور بر حسب علاقه و هدف فرزندتان مناسب ترین زبان را برای آموزشش انتخاب کنید، همچنین نگاهی خواهیم داشت به داستان موفقیت کودکانی که پا به دنیای برنامهنویسی گذاشتند و به پیشرفت و موفقیت های چشم گیری دست یافتند.
اسکرچ و دیگر زبان های بصری برنامهنویسی
استفاده از زبانهای بصری یکی از بهترین روش هایی است که میتوان با کمک آن کودکان را به برنامهنویسی علاقمند کرد.
درست است که این زبانها قواعد دستوری را مانند دیگر زبانها توضیح نمیدهد ولی ایرادی ندارد. مهم ترین هدف پیشرفت است. نباید از کودک انتظار داشته باشیم تا چندین مهارت را هم زمان بیاموزد، گذاشتن فشار اضافی بر شانه های کودک بیشتر از آن که مفید باشد قطعا مضر است.
با کمک زبان های بصری مانند اسکرچ و دستورات کشیدن و رها کردن، کودک میتواند انیمیشن، بازی و داستان های متحرک بسازد، که این فعالیت ها انگیزه کودک را برای ادامه دادن و ثابت قدم ماندن در راه هدفش، افزایش میدهد.
Lua
لوآ نوعی زبان برنامهنویسی است که از زبان های بصری پیچیده تر است، ولی با این وجود زبانی است که کودکان و نوجوانان میتوانند به سرعت آن را فرا بگیرند.
آیا فرزندتان به بازی های ویدئویی علاقه دارد؟
لوآ زبان مناسبی برای آن دسته از دانشآموزانی است که میخواهند توانایی های برنامهنویسی خود را در ساخت بازی بکار ببرند. در حقیقت شمار برنامهنویسانی که برای ساخت بازی از زبان لوآ استفاده میکنند رو به افزایش است. دانشآموزانی که این مهارت ها را فرا میگیرند در آینده موقعیت های شغلی پردرآمد زیادی خواهند داشت.
آیا تا به حال عبارت Roblox به گوشتان خورده است؟ برنامهنویسانی که در مجموعه Roblox به توسعه بازی مشغولند سالیانه بیش از 1 میلیون دلار درآمد دارند.
دانشآموزان در دوره های برنامهنویسی لوآ برای کودکان، با مجموعه ی ویرایش Roblox کار میکنند تا جهان های سه بعدی خود را بسازند و مهارت های خود را به کمک لوآ گسترش دهند. آموختن این مهارت اگر از سنین پایین و قدم به قدم انجام شود تاثیر بیشتری خواهد داشت.
کودکان از سنین 7 تا 10 سال میتوانند از طریق iD Tech یا Alex Cafe آموزش های خود را شروع کنند و سپس در سنین نوجوانی آموخته هایشان را با کمک iD Coding ، AI Academy و iD Dev Academy یا AcademyNEXT تکمیلتر کنند. با گذراندن این دوره ها راهشان به دانشگاه و تحصیلات آکادمیک هموار شده و بعد از آن مستقیما وارد دنیای کار و حرفه مورد علاقهشان میشوند.
ما طی سال ها شاد موفقیت کودکان بسیاری بوده ایم، به شما اطمینان میدهیم فرزند شما نیز جز آن دسته کودکان موفق خواهد بود. در ادامه به بررسی داستان موفقیت چند تن از دانشآموزان میپردازیم:
متیو در چند تا از معتبر ترین شرکت های جهان کار کرده است
سال ها بزرگ ترین هدف متیو کار کردن برای شرکت هایی همچون Facebook، Google و Dropbox بود، و هیچ چیز نمیتوانست سر راه تلاش برای رسیدن به هدفش بیاستد.
متیو میگفت استعداد توسعه اش را از iD Tech، iD Coding & AI Academy و برنامه های تابستانه ای که در Standford برگزار میشد، دارد. تجربههایش به او چیز هایی یاد داد که وی در مدرسه نیاموخته بود و به لطف همین تجربه ها بود که توانست وارد صنعت نرمافزار شود.
متیو درباره اهمیت کسب تجربه خارج از کلاس درس میگوید: مهم نیست چه چیزی توسعه میدهید به شرطی که برایتان چالش برانگیز باشد. این پروژه های چالش برانگیز نه تنها پیشینه و مهارت شما را تقویت میکند بلکه به شما کمک میکند تا در مصاحبه های شغلی با قدرت، اعتماد به نفس و دانش کامل ظاهر شوید.
موفقیت های ربکا در برنامهنویسی توجه کاخ سفید را جلب کرد
این خانم آمریکایی فارغالتحصیل iD Tech، بعد از تاسیس وورک شاپ آزاد CoderDojo NYC توسط کاخ سفید شناخته شد. حالا، ربکا در شرکت میکروسافت مدیر برنامه است و به عنوان قدرتمندترین حامی STEM بانوان شناخته میشود.
ربکا گفته است: اولین بار آموخته هایم را در سن 14 سالگی از کمپ iD Tech کمبریج آغاز کردم و تنها دو هفته آن جا بودم که سبب شد علاقه و استعدادم را کشف کنم و زندگیام شکل جدیدی به خود بگیرد. به من گفته بودند که فناوری یک کار سرگرم کننده است نه کاری آنقدر جدی که باعث میشود مهندس ها برای مدت طولانی در آزمایشگاه هایشان گیر بیفتند.
نرمافزاری که اندرو ساخته بود در App Store بیش از 50000 مرتبه دانلود شده است
این دانشآموز سابق iD Tech موفق به فروش 9 تا از نرمافزارهایش در App Store اپل شد. بعد از آن تمرکزش را روی گسترش شرکت های توسعه نرمافزار و مهارت های برنامهنویسی خود معطوف کرد.
شاید تصور کنید دست یابی به موفقیت های اندرو سال ها طول کشیده است ولی باید به شما بگویم این توسعه دهنده نرمافزار جوان در دوران کالجش شروع به توسعه نرمافزار های موفقش نمود. اندرو با توسعه 9 نرمافزار، بیش از 50000 دانلود، یک کلاس که در آن به شکل خودآموز به یادگیری و توسعه نرمافزار پرداخت و تلاش های پی در پی توانست به نقطه فعلی اش برسد.
اندرو گفته است: من در iD Coding & AI Academy دوره دیده بودم، با این وجود از برنامهنویسی iPhone هراس داشتم. سعی کردم به طور خودآموز برنامهنویسی را یاد بگیرم، ولی بعد مدتی تسلیم شدم. فکر میکردم شاید برای انجام این کار به اندازه کافی باهوش نیستم. بعد از دو هفته مشخص شد که اشتباه میکردم، و سه نرمافزار آماده در دست داشتم.
چطور کودکان را با برنامهنویسی آشنا کنیم؟
در تمام مثال های بالا موفقیت با روندی مشخص حاصل شده است. البته برخی استعداد ذاتیشان در این زمینه بیشتر از برخی دیگر است ولی در هر حالت همه ما باید از قدم اول شروع کنیم.
در آموزش برنامهنویسی به کودکان این قدم اول کدام است؟
اگر بخواهم با شما صادق باشم باید بگویم چیزی که در ادامه میگوییم برای آن دسته افرادی که پشت کامپیوتر نشسته و آماده ساخت برنامه هستند صدق نمیکند. برای آن ها دوره ها و کلاس های آموزش برنامهنویسی آنلاین و حضوری وجود دارند.
مطالبی که در ادامه به آنها میپردازیم برای افرادی مناسب است که درمورد اهمیت آموزش برنامهنویسی به کودکان شنیدهاند و میخواهند بیشتر یاد بگیرند و بدانند چرا برنامهنویسی برای کودکان اینقدر مهم است.
در ابتدا از فرزندتان بخواهید تا چیزی بیاموزد، هرچیزی. به خصوص تعاریفی که قبل تر ذکر کردیم میتواند برای شروع یادگیری فرزندانتان بسیار مناسب باشند.
سپس از شخصی (ترجیحا یک متخصص این امر) بخواهید تا با فرزندتان درمورد چیز هایی که میآموزند صحبت کند. اگر نتوانستید شخص متخصصی را بیابید خودتان یا یک شخص آشنا میتواند این کار را انجام دهد.
فعالیت ها و تمریناتی را برای فرزندتان فراهم کنید، فعالیت هایی هرچند هم کوچک باشند باز هم مناسب اند. توصیه میکنیم انتظاراتتان را نزدیک به واقعیت نگه دارید. پس، اگر فعالیت هایی همچون بازی های خلاقانه و انیمیشن هایی با اسکرچ برایتان مقدور هستند، دوباره میگویم، کاملا مناسب اند.
آیا علاوه بر مواردی که گفته شد، کودکان باید کارهای دیگری نیز انجام دهند؟
با در نظر گرفتن موارد فوق آیا یادگیری برنامهنویسی به آسانی یادگیری یا انجام هر چیز دیگری است؟
البته که نه.
ولی برای آن دسته افرادی که تنها شروع کردن برایشان سخت است، پیروی از یک سری دستورالعمل های مشخص بهترین نقطه شروع است.
کد های برنامهنویسی زبان آینده هستند، و یادگیری برنامهنویسی علاوه بر اینکه خود مزایا متعددی دارد، سبب افزایش خلاقیت، کسب مهارت حل مسئله و کسب بسیاری از مهارت های دیگر نیز میشود.
مزایا و فواید یادگیری برنامهنویسی به تنها عمل ساخت برنامه محدود نمیشود، بلکه دروازه ای باز میکند رو به دنیایی از فرصت ها و موقعیت ها.
خلاصه کلام اینکه یادگیری برنامهنویسی از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم این مقاله راهنمایی باشد برایتان تا کمک کنید فرزندتان اولین قدم در راه کسب این مهارت را بردارد.
برای آموختن برنامهنویسی به کجا برویم؟
آکادمی تخصصی رباتیک کودک و نوجوان روبویونیک با ارائه کلاسهای آنلاین و یا حضوری برنامه نویسی ، کلاس های جذاب، سرگرم کننده و آموزنده و همچنین ارائه کیت های آموزشی و مدرسان ماهر با متد های آموزشی به روز برای آموزش و سرگرمی کودکان عزیز و دلبندتان آماده خدمت رسانی میباشد.