
قبلا در مقاله 0 تا 100 Arduino ؟ گفتیم، که Arduino (آردوینو) یک پلتفرم سختافزاری و نرمافزاری منبع باز است. آردوینو شامل انواع مختلف بردها (boards) است که هرکدام قابلیت متفاوتی از دیگری دارند. اگر نمیدانید کدام برد برای پروژه Arduino شما مناسب است، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.
برد آردوینو Uno
Arduino Uno معروفترین، متداولترین و مناسب ترین برد برای مبتدیان است. اگر برای اولین پروژه تان به دنبال برد میگردید، بهترین انتخاب Uno است، زیرا تمام امکاناتی که برای پروژه اولتان به آن ها نیاز دارید را در این برد میابید که شامل: 14 پین دیجیتالی ورودی و خروجی، 6 ورودی آنالوگ، پورت ورودی USB، جک پاور و دکمه تنظیم مجدد میباشد. تمام آنچه که میکروکنترلر از آن ها پشتیبانی میکند را دارا میباشد؛ برای روشن کردن آن میتوان از دو شیوه بهره برد:
- اتصال آن به کامپیوتر با استفاده از USB
- با استفاده از ورودی برق غیر مستقیم مانند باتری و آداپتور
برد آردوینو LilyPad
این نوع برد برای لباس های هوشمند طراحی شده است. این برد آردوینو به منظور دوخته شدن به محصول طراحی شده است و با استفاده از نخ رسانا میتوان آن را به سایر اجزا قابل دوخت متصل کرد. این نوع از برد Arduino معمولا به طور مستقیم به رایانه متصل نمیشود و برای اتصال به یک رابط USB نیاز است. برد LilyPad مجموعه ای از ورودی، خروجی، منبع تغذیه و حسگر برد است که حتی قابل شست و شو هستند.
برد آردوینو RedBoard
ما در آکادمی روبویونیک از بردهای آردوینو زیادی استفاده میکنیم که البته همیشه به دنبال آن دسته از بردها هستیم که مقاومت بالایی دارند و استفاده از آن ها برای کودکان آسان است. هر برد تفاوت هایی با انواع دیگر خود دارد و هیچ بردی را نمیتوانید پیدا کنید که تمام آنچه که نیاز دارید را یک جا در خود داشته باشد. پس ما تصمیم گرفتیم بردی را بسازیم که یک نسخه ی کامل شده از انواع بردها باشد تا تمام آنچه را برای کارمان به آن نیاز داریم را در خود داشته باشد.
RedBoard را با استفاده از Arduino IDE میتوان به واسطه USB Mini-B کدنویسی کرد که در ویندوز 8 بدون نیاز به ایجاد تغییر در تنظیمات امنیتی اجرا میشود. به علت استفاده از چیپ USB/FTDI کار مستحکمتر میشود و پشت آن صاف است بنابراین میتوانید به راحتی در پروژه ها از آن استفاده کرد. تنها برد را به برق متصل کرده و گزینه Arduino UNO را در منو تنظیمات برد انتخاب کنید، حالا آماده وارد نمودن کد است. برای روشن کردن برد از باتری نیز میتوان استفاده نمود.
برد آردوینو Mega
برد مگا مانند برادر بزرگتر UNO است و تمام خصوصیات آن از جمله: 14 پین دیجیتالی ورودی و خروجی، 6 ورودی آنالوگ، پورت ورودی USB، جک پاور و دکمه تنظیم مجدد را دارا میباشد. تمام آنچه که میکروکنترلر از آن ها پشتیبانی میکند را دارا میباشد؛ برای روشن کردن آن میتوان از دو شیوه بهره برد:
- اتصال آن به کامپیوتر بااستفاده از USB
- با استفاده از ورودی برق غیر مستقیم مانند باتری و آداپتور
شمار زیاد پین های این برد باعث شده کار با آن وقت گیر بوده و برای راه اندازی آن به تعداد زیادی ورودی و خروجی (مانند LED) نیاز باشد.
مگا برد قدرتش با UNO فرقی ندارد و اگر به حافظه و تعداد پین های بیشتری برای اتصال ماژول ها به برد نیاز دارید، مگا برد آردوینو انتخاب مناسبی است.
آردوینو Leonardo
لئوناردو اولین برد توسعه Arduino است که از یک میکروکنترلر با USB built-in (یو اس پی داخلی) استفاده میکند، که بسیار ارزانتر و سادهتر است. از آنجایی که برد مستقیما از طریق USB به کامپیوتر متصل شده و به کتابخانه کد ها دسترسی دارد، به برد این اجازه را میدهد تا از موس، کیبرد و دیگر اجزا سیستم استفاده کند.