ربات فوتبالیست چیست

معرفی مسابقات ربات های فوتبالیست
یکی از مسابقات ورزشی که جذابیت زیادی بین جوانان و نوجوانان دارد فوتبال است. علاقهمندان به رباتیک و ورزش سعی در ساخت رباتهای فوتبالیست میکنند تا از این طریق بتوانند در مسابقات فوتبال رباتها شرکت کنند. ساخت این رباتها و شرکت در مسابقات هم برای دانش آموزان و هم برای دانشجویان امکانپذیر است ولی در سطح دانشجویی ربات پیشرفتهتر ساخته میشود و با استفاده از دوربین تصاویری که میبیند پردازش کرده و با توجه به پاسخی که دریافت میکند عمل موردنیاز را انجام میدهد.
این بازیها شور و شوق خاصی را در دانش آموزان و دانشجویانی که به علم رباتیک و برنامهنویسی علاقه دارند، ایجاد میکند.
برنامهنویسی این رباتها در محیطهای Atmel Studio یا Codevision AVR و به زبان C انجام میشود. هزینه ساخت رباتها بستگی به نوع و کاربرد آنها متغیر است.
رباتهای فوتبالیست با استفاده از اشعه مادونقرمز که از توپ ساطع میشود میتوانند آن را تشخیص داده به طرف آن حرکت کرده و به آن ضربه بزنند. این رباتها مجهز به سنسور شتاب سنج هستند تا بتوانند جهت را تشخیص داده و توپ را به طرف دروازه هدایت کنند. اشعه مادونقرمز در همه جهات توپ قرار گرفته است و به محض دریافت اشعه توسط ربات، عکس العمل تعریف شده انجام میشود.
قوانین مسابقات ربات فوتبالیست
در این بازی دروازهها به عرض 45 و ارتفاع 14 سانتی متر در دو طرف زمین قرار گرفته است که میلههای آن در یک طرف با رنگ آبی و در طرف دیگر با رنگ زرد و سطح بیرونی آنها با رنگ مشکی رنگ آمیزی شده است. ارتفاع کم دروازه باعث میشود ربات به داخل دروازه نرود.
هر مسابقه در هر سطحی قوانین خاص خود را دارد؛ مثلاً در رباتهای فوتبالیست رنگ لباس مهم است، رنگهای زرد و آبی باعث ایجاد تداخل در تشخیص رباتها میشود زیرا این رنگها در مشخص کردن محدوده دروازه استفاده شده است و بهتر است از رنگهای مات یا خنثی استفاده شود. همچنین مواد بازتاب دهنده اشعه مادونقرمز نباید در ساخت ربات بکار گرفته شود.
این رباتها معمولاً دارای وزن 2 تا 2.5 کیلوگرم هستند و ارتفاع آنها نیز به 22 سانتی متر می رسد.
این مسابقات نیز مانند مسابقات فوتبال دارای دو نیمه است ولی هر نیمه 10 دقیقه طول می کشد و وقت استراحت بین هر نیمه 5 دقیقه است.
ربات فوتبالیست مسدوم میشه؟
باید توجه کنید که این رباتها مصدوم نیز می شوند! در صورتی که رباتی به توپ پاسخی ندهد یا وارد دروازه شود، به دور خود بچرخد و نتواند گوشه های زمین را تشخیص دهد مصدوم شده است و باید از زمین خارج شود، خارج شدن ربات را فقط داور تشخیص میدهد و با تشخیص دارو ربات از بازی خارج میشود و تا زمانی که عیب آن برطرف نشده نمی تواند به زمین بازگردد.
در صورتی که تخلفی از سوی شرکت کنندگان در مسابقه دیده شود آن تیم از شرکت در مسابقه کنار گذاشته میشود و نتیجه به نفع تیم مقابل اعلام میشود و اگر تخلف چند بار پیاپی تکرار شود آن تیم به طور کامل از مسابقات حذف خواهد شد.
مکان اینگونه مسابقات معمولاً طوری انتخاب میشود که اشعه مادونقرمز از منابع خارجی وارد نشود و رباتها تحت تأثیر میدآنهای الکتریکی و مغناطیسی قرار نگیرد چون باعث اختلال در تشخیص آنها میشود.
برای کنترل رباتها نیز نمی توان از وسایل کنترل از راه دور استفاده کرد و باید به صورت دستی راه اندازی شوند.